Moderniseringsværktøjer er essentielle for en god løsning

Værktøjer
En modernisering af en it-løsning handler ikke kun om mennesker, forandring, arkitektur og vedligeholdelse. Det handler også om værktøjer. Mange leverandører leverer i dag gode og effektive værktøjer til mainframen. Den markedsledende værktøjskasse, og den vi foretrækker, udgøres i dag uden tvivl af IBM Rationals produkt portefølje. Når vi udfører et hvilket som helst it-moderniserings projekt, udnytter vi de bedste moderniseringsværktøjer til at løse opgaverne.

De væsentligste værktøjer til mainframe platformen, som vi anbefaler, er:

 • Rational Developer for Enterprise – IBM Rational® Developer til Enterprise giver et omfattende udviklingsmiljø til ensartet applikationsudvikling inden for enterprise arkitekturer og sprog, herunder z/OS, Linux til System z®, x86 og Power®; sprog, herunder Java, COBOL, PL/I, Assembler, EGL, C/C ++  og JCL; og runtime såsom AIX, Linux til System z, Linux på Power, x86 Linux, CICS® IMS ™, DB2, og Batch, samt, WebSphere Application Server miljøer på mange arkitekturer. Udviklingsmiljøet indeholder værktøjer til at skabe og vedligeholde traditionelle System z applikationer, cross platform web services, web 2.0 applikationer, letvægts Web 2.0 applikationer ved hjælp af EGL, samt Java Enterprise Edition applikationer, der kører på en WebSphere Application Server (WAS).
 • Rational Developer for z – IBM Rational® Developer til System z® giver et forbedret sæt af værktøjer til effektivt og hurtigt at skabe og vedligeholde z/OS ® applikationer. Værktøjerne, der er Eclipse baserede, er designet til at håndtere COBOL, PL/I, C ++, Assembler og Java i IBM CICS®, IBM IMS™, og IBM DB2-miljøer. Udviklerne på disse mainframe systemer kan dermed drage fordel af et moderne, interaktivt og integreret udviklingsmiljø.
 • Rational Developer for i – IBM Rational® Developer til i er et integreret udviklingsmiljø (IDE) på Eclipse platformen, designet til at skabe og vedligeholde applikationer på IBM i systemer.
 • Rational Developer for p – Mange virksomheder, der kører IBM i (tidligere i5/OS og OS/400) har applikationer, data og forretningsprocesser, der har rod i RPG eller COBOL sprog-baserede, grønskærmsapplikationer. Hvis man ønsker at forbedre eller udvide disse programmer til internettet, eller integrere med partnere og andre leverandører, står man over for tekniske udfordringer og typisk med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Rational software hjælper med at overvinde disse udfordringer ved at tilbyde værktøjer, processer og velafprøvede praktikker, der gør det muligt for erfarne, såvel som nye it-medarbejdere, at opbygge og implementere moderne Web 2.0 eller SOA-baserede applikationer til IBM i uden at omskrive den eksisterende og velfungerende kode.
 • Rational Application Developer for Websphere – IBM Rational® Application Developer til WebSphere understøtter udviklingen og udbredelsen af ​​Java, Java EE, Web 2.0, mobil, OSGi, portal og serviceorienterede arkitektur (SOA) applikationer. Både eksperter og nye udviklere kan øge produktiviteten og effektiviteten ved at udnytte de mange integrerede funktioner der giver nemmere udvikling, test, analyse og levering af applikationer.
 • Rational Business Developer – IBM Rational® Business Developer er designet til at imødekomme behovene hos forretningsudviklere, ved hjælp af et på én gang forenklet og samtidig yderst omfattende udviklingsmiljø til EGL sprog. Det omfatter værktøjer til at udvikle, teste og debugge EGL applikationer og tjenester, der kan genereres som Java™ eller COBOL og distribueres på forskellige applikationsservere, såsom WebSphere Application Server og miljøer som System z og Power Systems. EGL forenkler dermed udviklingen af åbne standardbaserede web 2.0 applikationer, hvilket giver et fælles sprog på tværs af både klient og server.
 • Rational Asset Analyzer – IBM Rational® Asset Analyzer kører i et Windows miljø og hjælper dig med at indsamle og bearbejde viden og data om applikations strukturer, indlejrede forretningsregler, relationer, kontrol strømme og ​​indbyrdes afhængighedsforhold med databaser, transaktioner og batch jobs – alt sammen til bedre at kunne analysere risiko og effekt af eventuelle forandringer i systemet.
 • Rational Development and Test Environment for System z – IBM Rational® Development og Test Miljø til System z® er et udviklingsmiljø til mainframe applikationsudvikling og test, der ved hjælp af virtuelle servere kører på Intel og Intel-kompatible platforme uden behov for System z mainframe hardware.
 • Rational Host Access Transformation Services – IBM Rational® Host Access Transformation Services (HATS) forvandler traditionelle tekstbaserede grænseflader som 3270 og 5250 grønskærmsapplikationer til flere typer web og mobile grænseflader. Den udvider 3270 og 5250 applikationer som standard web services. Med Rational HATS, kan du nemt konvertere traditionelle tekstbaserede programskærme til brugervenlige GUI. Rational HATS er tilgængelig i følgende pakker: Rational HATS til multiplatforme og Linux® på zSeries®, Rational HATS til 5250 Applikationer på multiplatforme, og Rational HATS til 5250 Applikationer på i5/OS.
 • Rational Test Workbench – En veludbygget testautomatiserings løsning til omfattende funktions-, regressions-, belastnings- og integrationstest. Rational Test Workbench hjælper med at teste bygningen af intelligente og og sammenhængende entreprise systemer, så de kan deployes på fysisk såvel som cloud baseret infrastruktur.
 • z/OS Problem Determination Tools – IBM Problem Determination Tools til z/OS er et fejlfindingsværktøj med funktioner og egenskaber, der kan hjælpe dig med at modernisere de eksisterende System z applikationer og omdanne dit System z miljø til en serviceorienteret arkitektur (SOA) infrastruktur.
 • IBM Worklight Foundation – IBM Worklight® Foundation hjælper dig med at udvide din virksomheds it til mobile enheder. Worklight er en åben og omfattende platform til at udvikle, teste, køre og styre traditionelle, hybrid og mobile web applikationer på.
 • WebSphere Cast Iron Cloud integrationIBM WebSphere Cast Iron® Cloud Integration gør det muligt, i løbet af få dage, at integrere cloud og lokale applikationer og derved reducere integrationsomkostninger, optimere ressourcer og produktivitet ved hjælp af en ’software som en service’ (SaaS) løsning. Det giver mulighed for bedre synkronisering af integrationerne i forhold til data udrensning og migration, synkronisering af data og tilslutningsmuligheder, workflow og transformation, så du derved bedre kan orkestrere integrationsprocesser på tværs af flere programmer.